postmarks

Δεν ξέρω αν οι shins μπορούν να σου αλλάξουν τη ζωή, όπως έλεγε και η natalie portman. Οι τελευταίοι δίσκοι που μου άλλαξαν τη ζωή ήταν το Lift Your Skinny Fists Like Antennas to Heaven των Godspeed και το Ágætis byrjun των Sigur Ros. O πρώτος κυκλοφόρησε στις αρχές των 00ς, απόδειξη για όσους ισχυρίζονται ότι την σημερινή δεκαετία δεν κυκλοφορούν σημαντικοί δίσκοι, ενώ ο δεύτερος στα τέλη των 90ς. Και οι δύο δίσκοι αποτελούν το α και το ω του λεγόμενου post rock (μαζί με το come on die young των mogwai)

Ελεγα λοιπόν ότι οι shins δεν μπορούν να σου αλλάξουν τη ζωή, αλλά σίγουρα θα σου αλλάξουν την διάθεση, θα διώξουν τη μουντάδα της καθημερινότητας. Ενα συγκρότημα, που όποιος το παρακολουθούσε από την αρχή της καριέρας του, έβλεπε ότι κάθε δίσκος που έβγαζε ήταν καλύτερος από τον προηγούμενο. Δεν ξέρω αν το wincing θα είναι το zeitgeist τους-κρίμα θα είναι να μην βγάλουν και άλλους καλούς δίσκους.

Ενώ στο ιγκλατέρα τα συγκροτήματα ανεβοκατεβαίνουν σαν τα εξώφυλα του nme, στην Αμερική φαίνεται ότι αναβιώνουν οι μέρες της sarah records. Kάντε μια βόλτα από το myspace τους

Comments